Team Triathlon Series 2020

Sinds de start in 2015 heeft de Team Triathlon Series een belangrijke meerwaarde gecreëerd binnen het clublandschap. Op het hoogste niveau zorgt de T³ Series voor belangrijke kansen voor de ontwikkeling van beloftevolle jongeren. Tegelijkertijd stimuleert ze clubs en hun atleten (en dit op alle niveaus) om te werken aan de teamwaarden door samen aan wedstrijden te participeren.

In 2020 zet Triatlon Vlaanderen haar schouders onder het circuit en wordt deze opnieuw samengesteld uit 5 races, waar op maar liefst 4 locaties zowel eerste als tweede divisie gehost zal worden. Er wordt dus volop ingezet op teambuilding en dit op diverse uitdagende formats zoals een ploegentriatlon, sprinttriatlons en een teamaflossing. 

Opnieuw een damesdivisie

De grootste primeur in 2020 is alvast de herintrede van de damesdivisie, waar de doelstelling is om zoveel mogelijk dames aan de start te krijgen! De damesraces zijn open reeksen dus dames die niet kunnen participeren in een team (min. 3), kunnen hier ook starten. Het doel is dus om vooral samen te kunnen deelnemen: hoe meer dames, hoe meer fun! 

Inschrijven

De inschrijving voor een of meerdere teams verloopt via de club die onderstaand inschrijfformulier invult en doorstuurt naar Triatlon Vlaanderen. Opgelet, de registratie is pas officieel na ontvangst van dit formulier en betaling van de deelnamefee per team op rekening van Triatlon Vlaanderen en dit voor 15 maart 2020. Eenmaal na registratie wordt de deelnamefee niet terugbetaald. 

Uiteraard volgen we de actualiteit met betrekking tot het Coronavirus op de voet. Indien er bepaalde races toch niet kunnen plaatsvinden zal hiermee rekening worden gehouden bij de verwerking van de inschrijvings- en prijzengelden. Die info zal op dat moment ook gecommuniceerd worden.

Meer details via onderstaand inschrijfformulier.  

T³ kalender 2020

Locatie Datum Format Divisie 1 (heren)

Div. 2 (heren)

Dames divisie
Doornik

Zondag 3 mei 

BK ploegentriatlon x x x
Leuven Zondag 17 mei Sprinttriatlon x    
St-Laureins Zondag 31 mei Sprinttriatlon x x x
Retie Zondag 28 juni Sprinttriatlon   x  
Viersel Zaterdag 29 aug Sprinttriatlon x x x
Lille Zaterdag 26 sept Relay triatlon x x x

 

 

De belangrijkste feiten

  • De teams nemen deel aan 4 (dames) of 5 races waarvan alle resultaten in aanmerking komen voor de eindranking.
  • Alle atleten die deelnemen in een team, zijn lid van dezelfde club en beschikken over een geldig 3VL/LBFTD-lidmaatschap.
  • Bij divisie 1 beschikken de atleten over een geldige 3VL/LBFTD-wedstrijdlicentie en dit voor 1 maart van het geldende jaar. Van zodra een atleet start in divisie 1, kan hij niet meer deelnemen in een lagere divisie.
  • Bij de individuele wedstrijden tellen de 4 beste prestaties bij de heren (max. 6 deelnemers/team) en 3 beste prestaties bij de dames (max. 4 deelnemers/team).
  • Bij de ploegentriatlon telt het teamresultaat; een ploeg bestaat uit minstens 5 tot max. 7 heren en minstens 3 tot max. 5 dames. Bij de relaytriatlon telt tevens het teamresultaat; 1 team bestaat uit 3 atleten.
  • Zowel voor de dagprestaties als de eindranking wordt opnieuw prijzengeld voorzien (idem zoals in 2019). De puntentelling blijft ook behouden zoals in 2019. 

Kostprijs deelname

  • Herenteam divisie 1 (5 races) = € 1.240
  • Herenteam divisie 2 (5 races) = € 1.085
  • Damesteam (4 races) = € 560

De inschrijvingsgelden worden integraal geïnvesteerd in het circuit en zijn gebaseerd op het aantal deelnames (per atleet en per race), met differentiatie per divisie.

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust via events@triatlon.vlaanderen.