Maatregelen in verband met het Coronavirus

Triatlon Vlaanderen volgt de ontwikkelingen in verband met het Coronavirus op de voet. Op deze pagina vindt u steeds de laatste updates.

Clubtrainingen mogelijk met maximum 20 personen (update 13/05/2020)

De nationale veiligheidsraad besliste dat clubtrainingen weer mogelijk zijn vanaf 18/05/2020 ondervolgende voorwaarden:

  • Maximum 20 personen;
  • Met respect voor social distance;
  • Onder begeleiding van een coach.

Lees alle details in volgend document.

Wedstrijden geannuleerd tot en met 31 juli (update 06/05/2020)

De nationale veiligheidsraad besliste dat sportwedstrijden verboden zijn tot en met 31 juli. Alle wedstrijden op onze kalender tot en met deze datum worden dan ook geannuleerd.

Opstart exitstrategie: tips voor clubs en atleten (update 03/05/2020)

Op maandag 4 mei gaat fase 1 van de exitstrategie in. Wat betekent dit voor individuele atleten? Hoe ga je hier als club best met om? Lees alles na in dit document.

Extra nieuwsbrief: update richtlijnen corona (update 26/04/2020)

Afgelopen vrijdag werden op de nationale veiligheidsraad nieuwe richtlijnen gegeven met betrekking tot het coronavirus. Deze hebben uiteraard ook een invloed op de beoefening van onze sport, een overzicht vindt u in deze extra nieuwsbrief: hier

Terugbetaling geannuleerde evenementen (update 31/3/2020)

De impact van de Coronacrisis op clubs, organisatoren en atleten is groot. Triatlon Vlaanderen doet er alles aan om de gevolgen voor iedereen zo beperkt mogelijk te houden.

In samenspraak met de getroffen organisatoren is beslist om alle atleten die zich reeds inschreven voor een wedstrijd die werd geannuleerd volledig terug te betalen. Dit betreft enkel de wedstrijden die worden georganiseerd in samenwerking met Triatlon Vlaanderen en dus op de officiële kalender van 3VL staan. Triatlon Vlaanderen faciliteert dit proces en start vandaag met de eerste terugbetalingen. Om dit vlot te laten verlopen vragen we om geen individueel contact op te nemen met de organisator of 3VL. We berichten de atleten persoonlijk over het verdere verloop van dit proces. Hiermee wensen we organisatoren en atleten maximaal te ondersteunen in deze moeilijke periode.

Afgelasting van alle geplande evenementen tot en met eind april (16/3/2020)

Alle evenementen die gepland staan tot en met eind april worden geannuleerd. Sommige organisaties op een later tijdstip hebben ook reeds hun event geannuleerd. De geannuleerde evenementen staan aangeduid op de wedstrijdkalender van Triatlon Vlaanderen.

Afgelasting of aangepaste werking vergaderingen, commissies, opleidingen,…

Alle vergaderingen, commissies en opleidingen die tot en met eind april gepland staan worden geannuleerd of op alternatieve elektronische wijze georganiseerd. Deelnemers worden hiervan individueel op de hoogte gebracht.

Trainingen binnen clubs

Voor trainingen en andere clubactiviteiten worden deze richtlijnen (link) meegegeven. 

Aangepaste interne werking

Ook de veiligheid en gezondheid van de eigen medewerkers en bezoekers van het kantoor zijn prioritair. Medewerkers krijgen de toestemming om maximaal aan telewerk te doen, hierdoor kunnen we niet garanderen dat er altijd iemand fysiek aanwezig is tijdens de kantooruren. De algemene contactgegevens info@triatlon.vlaanderen en 016/47.49.32 blijven bereikbaar.