Maatregelen in verband met het Coronavirus

Triatlon Vlaanderen volgt de ontwikkelingen in verband met het Coronavirus op de voet. Op deze pagina vindt u steeds de laatste updates.

Nieuwe fase in heropstart sportsector (update 28/06/2020)

Op 24 juni besliste de veiligheidsraad over een nieuwe fase in de heropstart van de sportsector die zal ingaan op 1 juli. Onze richtlijnen werden hierop aangepast, meer info via volgende link.

Noodfonds Vlaamse overheid en clubbijdrage 2020 (update 28/06/2020)

De financiële impact door de coronacrisis is groot zowel op de federatie, organisatoren, maar zeker ook op de clubs. Om clubs financieel tegemoet te komen besliste de Vlaamse overheid een noodfonds van 87 miljoen euro op te richten ter ondersteuning van cultuur-, jeugd- en sportverenigingen. Deze middelen zullen niet via de federaties, maar wel via de lokale overheden (steden en gemeenten) verdeeld worden. We adviseren dus al onze clubs contact te nemen met de lokale overheid en te informeren hoe deze middelen lokaal verdeeld zullen worden. Een overzicht van welke middelen naar welke stad of gemeente zijn gegaan kan je hier terugvinden. 

Allicht hebt u gemerkt dat de facturen voor de jaarlijkse ledenbijdrage door de clubs nog niet werden verzonden. De reden hiervoor is dat we onderzoeken welke financiële compensatie we hierop eventueel kunnen toekennen. Doordat de Vlaamse middelen hoofdzakelijk via de steden en gemeenten zullen worden verdeeld zijn de mogelijkheden beperkt. Toch trachten we binnen de eigen middelen een inspanning te doen, een beslissing hierover zal genomen worden op de Raad van Bestuur eind juli. Aansluitend zullen in augustus de facturen naar de clubs worden verzonden. 

Wedstrijden weer mogelijk vanaf 1 juli (update 10/06/2020)

Door de recente versoepelingen in het kader van de corona exitstrategie is het weer mogelijk wedstrijden te laten doorgaan vanaf 1 juli. Hiervoor werd een protocol opgesteld door Sport Vlaanderen, de meest recente versie kan je steeds op deze pagina terugvinden. 

Alle wedstrijden in juli waren reeds eerder geannuleerd, ook voor de wedstrijden later deze zomer is naast de goedkeuring vanuit de Vlaamse overheid (die er nu is) ook nog steeds goedkeuring nodig van de lokale overheid. Om eventueel in juli nog kleine wedstrijden mogelijk te maken, of wedstrijden later deze zomer te hervormen creëerden we een kader voor laagdrempelige evenementen. Meer informatie hierover:

  • Richtlijnen voor een laagdrempelig evenement: link.
  • Eventmanuel voor een laagdrempelig evenement: link.  

Triatlon Vlaanderen heeft een optie bij Sport Vlaanderen domein Hazewinkel voor de organisatie van een swimrun op zondag 5 juli. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een organisator. Mogelijk concept en ondersteuning kan voorzien worden. Heb je interesse om dit te organiseren? Laat ons iets weten via info@triatlon.vlaanderen. 

Het BK Duatlon dat normaal ging plaatsvinden in Halle is geannuleerd. Indien er organisatoren interesse hebben om deze organisatie over te nemen mogen deze dat aan ons kenbaar maken. Wij bekijken en ondersteunen dan mee uw kandidatuur.

Daarnaast maakten we voor de nog geplande klassieke formules een overzicht van de belangrijkste richtlijnen om uw evenement “coronaproof” te maken. Dit kan je hier terugvinden. 

Heb je interesse om een wedstrijd te organiseren? Nood aan meer informatie? Contacteer ons, we helpen je graag verder. 

Nieuwe fase in heropstart sportsector (update 07/06/2020)

De nationale veiligheidsraad besliste op 3 juni over de nieuwe fasen in de heropstart van de sportsector, 8 juni en 1 juli zijn hierin belangrijke mijlpalen. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen vind je hier.

Clubtrainingen mogelijk met maximum 20 personen (update 13/05/2020)

De nationale veiligheidsraad besliste dat clubtrainingen weer mogelijk zijn vanaf 18/05/2020 ondervolgende voorwaarden:

  • Maximum 20 personen;
  • Met respect voor social distance;
  • Onder begeleiding van een coach.

Lees alle details in volgend document.

Wedstrijden geannuleerd tot en met 31 juli (update 06/05/2020)

De nationale veiligheidsraad besliste dat sportwedstrijden verboden zijn tot en met 31 juli. Alle wedstrijden op onze kalender tot en met deze datum worden dan ook geannuleerd.

Opstart exitstrategie: tips voor clubs en atleten (update 03/05/2020)

Op maandag 4 mei gaat fase 1 van de exitstrategie in. Wat betekent dit voor individuele atleten? Hoe ga je hier als club best met om? Lees alles na in dit document.

Extra nieuwsbrief: update richtlijnen corona (update 26/04/2020)

Afgelopen vrijdag werden op de nationale veiligheidsraad nieuwe richtlijnen gegeven met betrekking tot het coronavirus. Deze hebben uiteraard ook een invloed op de beoefening van onze sport, een overzicht vindt u in deze extra nieuwsbrief: hier

Terugbetaling geannuleerde evenementen (update 31/3/2020)

De impact van de Coronacrisis op clubs, organisatoren en atleten is groot. Triatlon Vlaanderen doet er alles aan om de gevolgen voor iedereen zo beperkt mogelijk te houden.

In samenspraak met de getroffen organisatoren is beslist om alle atleten die zich reeds inschreven voor een wedstrijd die werd geannuleerd volledig terug te betalen. Dit betreft enkel de wedstrijden die worden georganiseerd in samenwerking met Triatlon Vlaanderen en dus op de officiële kalender van 3VL staan. Triatlon Vlaanderen faciliteert dit proces en start vandaag met de eerste terugbetalingen. Om dit vlot te laten verlopen vragen we om geen individueel contact op te nemen met de organisator of 3VL. We berichten de atleten persoonlijk over het verdere verloop van dit proces. Hiermee wensen we organisatoren en atleten maximaal te ondersteunen in deze moeilijke periode.

Afgelasting van alle geplande evenementen tot en met eind april (16/3/2020)

Alle evenementen die gepland staan tot en met eind april worden geannuleerd. Sommige organisaties op een later tijdstip hebben ook reeds hun event geannuleerd. De geannuleerde evenementen staan aangeduid op de wedstrijdkalender van Triatlon Vlaanderen.

Afgelasting of aangepaste werking vergaderingen, commissies, opleidingen,…

Alle vergaderingen, commissies en opleidingen die tot en met eind april gepland staan worden geannuleerd of op alternatieve elektronische wijze georganiseerd. Deelnemers worden hiervan individueel op de hoogte gebracht.

Trainingen binnen clubs

Voor trainingen en andere clubactiviteiten worden deze richtlijnen (link) meegegeven. 

Aangepaste interne werking

Ook de veiligheid en gezondheid van de eigen medewerkers en bezoekers van het kantoor zijn prioritair. Medewerkers krijgen de toestemming om maximaal aan telewerk te doen, hierdoor kunnen we niet garanderen dat er altijd iemand fysiek aanwezig is tijdens de kantooruren. De algemene contactgegevens info@triatlon.vlaanderen en 016/47.49.32 blijven bereikbaar.