Startdag Triatlon Vlaanderen

Triatlon Vlaanderen zet het nieuwe jaar in met een startdag waarbij we de triatlon- en multisportgemeenschap uitnodigen om creatief na te denken over een aantal uitdagingen zodat we er in de praktijk een oplossing aan kunnen geven.

Hoe kunnen we op lokaal niveau de jeugd warm maken voor triatlon? Hoe kunnen we het best dames aantrekken naar onze sport? Hoe kunnen organisaties beleving of innovatie gaan creëren binnen hun wedstrijdformat? 

Dit zijn enkele voorbeelden van onderwerpen die aan bod kunnen komen, uiteraard kan u zelf ook een suggestie doen die bijdraagt aan de verdere groei van triatlon/multisport binnen Vlaanderen.

Concept

Er wordt gestart met een actieve werksessie waarbij u als deelnemer kan deelnemen aan één van werkgroepen (momenteel 4 thema’s: doelgroepen, events, topsport en goed bestuur). De aanpak/vorm van elke sessie kan verschillen en zal worden meegedeeld bij aanvang van de startdag. Binnen deze werkgroepen wordt rond een concreet thema gewerkt om uiteindelijk concrete voorstellen te formuleren die Triatlon Vlaanderen verder kan uitwerken.

Naast de werkgroepen is er een netwerkmoment en voor wie de daad bij het woord wil voegen, kan eventueel in de namiddag het loopparcours van de Antwerp Triatlon op 17 juni 2018 verkennen (activiteit afhankelijk van aantal deelnemers).

Voor wie?

Iedereen met een passie voor de sport is welkom maar we vragen een actieve input en dus mensen die willen meedenken, in of out the box 😉 Hoe creatiever, hoe beter. Inschrijven op voorhand is wel verplicht, via deze link.

Wanneer? Zaterdag 20 januari 2018

Locatie? Huis van de Sport te Berchem

Programma

  • 9u onthaal
  • 9u30 start werksessies
  • 12u30 broodjeslunch
  • namiddag: mogelijkheid tot parcoursverkenning (lopen) van de Antwerp Triathlon 17/6/2018 (afhankelijk van aantal deelnemers)

Transport? Het Huis van de Sport is bereikbaar via openbaar vervoer (op 15 min wandelen van station Antwerpen-Berchem). Kom je met de auto? Hou dan rekening met de lage-emissiezone in Antwerpen.

Parking? Er is gratis parking aan de achterkant van het Huis van de Sport (inrit via Wijnstraat). Indien alle plaatsen volzet zijn; kan men parkeren in de buurt (betalend – groene zone).