Verzekering

U bent betrokken bij een ongeval, dat is een jammerlijke gebeurtenis. Triatlon Vlaanderen (3VL) heeft een verzekering die u kan helpen, als lid van 3VL of als deelnemer op een van onze erkende events.

Onze verzekering is wereldwijd van toepassing en heeft 2 waarborgen. Enerzijds om uw resterende kosten te vergoeden als slachtoffer. Anderzijds om uw rechten te verdedigen, ongeacht of u slachtoffer bent of veroorzaker.

  • Burgerlijke aansprakelijkheid (schade aan derden): is op elk lid van toepassing (voor alle sportbeoefenaars).
  • Lichamelijke ongevallen: is ook op elk lid van toepassing, behalve op betaalde elitesporters want zij vallen onder de arbeidswetgeving en -verzekering.
    De waarborg lichamelijke ongevallen voorziet in een terugbetaling van de overblijvende medische kosten (die m.a.w. niet betaald worden door het RIZIV, of ziekenfonds, of andere verzekering) na lichamelijk ongeval. Ze komt niet tussen bij ziekte of andere, niet sportgerelateerde zaken.

Aan professionele triatleten, triatleten die deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland en/of met prijzengeld, wordt het advies gegeven hun situatie te bespreken met hun ziekenfonds. Indien het ziekenfonds bepaalde situaties uitsluit (bijv. bijstand en repatriëring bij beroepsgerelateerde reizen naar het buitenland), raden we hen aan zelf bij een verzekeringsmaatschappij een reisbijstandsovereenkomst af te sluiten.

Bekijk ook onze presentatie van 16 maart 2019.

Er is voor een zeer eenvoudige handeling gekozen omdat we weten dat bij een ongeval u andere dingen aan het hoofd heeft dan administratieve correctheid. Daarom volstaat het voorlopig om aangifte te doen via mail via deze link. Dat opent een email die u dient in te vullen en versturen. Het betreft een minimum aan informatie zodat snel een dossier kan opgestart worden en waarbij 3VL en de verzekeringsmaatschappij DVV verwittigd worden. Daarna ontvangt u via mail meer details en de contactgegevens van DVV bij wie u dan terecht kunt met de bewijsstukken.

Meer vragen? Contacteer ons via aangifte@triatlon.vlaanderen