Verzekering

U bent slachtoffer van een ongeval. Dat is een jammerlijke gebeurtenis. Gelukkig kan Triatlon Vlaanderen (3Vl) u helpen om uw leed te verzachten. 3VL heeft een verzekering die u kan helpen. Onze verzekering is wereldwijd van toepassing, én op alle leden van 3Vl.

De ledenpolis heeft 2 waarborgen. Enerzijds om uw resterende kosten te vergoeden als u het slachtoffer bent. Anderzijds om uw rechten te verdedigen ongeacht u slachtoffer bent of veroorzaker.

  • Burgerlijke aansprakelijkheid (schade aan derden): is op elk lid van toepassing (zowel recreanten als professionelen).
  • Lichamelijke ongevallen: is ook op elk lid van toepassing, behalve op betaalde elitesporters (professionelen). Die krijgen van hun werkgever een bepaalde bezoldiging en vallen onder de arbeidswetgeving en -verzekering.
    De waarborg lichamelijke ongevallen voorziet in een terugbetaling van de overblijvende medische kosten (die m.a.w. niet betaald worden door het RIZIV, of ziekenfonds, of andere verzekering) na lichamelijk ongeval. Ze komt niet tussen bij ziekte of andere, niet sportgerelateerde zaken.

Aan professionele triatleten, triatleten die deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland en/of met prijzengeld, wordt het advies gegeven hun situatie te bespreken met hun ziekenfonds. Indien het ziekenfonds bepaalde situaties uitsluit (bijv. bijstand en repatriëring bij beroepsgerelateerde reizen naar het buitenland), raden we hen aan zelf bij een verzekeringsmaatschappij een reisbijstandsovereenkomst af te sluiten.

Er is voor een zeer eenvoudige handeling gekozen omdat we weten dat bij een ongeval u andere dingen aan uw hoofd heeft dan administratieve correctheid. Daarom volstaat het voorlopig om enkel op deze link te klikken. Dat opent een email die u dient in te vullen en versturen. Het betreft een minimum aan informatie zodat het snel kan gebeuren en toch in orde is voor de verzekeringsmaatschappij. Daarna nemen we contact met u op om verdere info te verzamelen (oa medische attesten, ...).
Wij reageren op de mail die je ons zonet hebt verstuurd (zie hierboven). In die reactie zullen we je alle nodige gegevens vragen. Je hoeft dus enkel maar te wachten op een signaal van ons. Makkelijk niet?
Wordt aangevuld met de loop van de dossiers.

Meer vragen? Contacteer ons via info@triatlon.vlaanderen