Kernwaarden

Kernwaarden 2

Missie:

De Vlaamse Triathlon en Duatlon Liga (V.T.D.L.) is een vereniging zonder winstoogmerk.  Ze verenigt in Vlaanderen atleten, clubs en organisatoren ten bate van de ontwikkeling van de triatlon-, duatlonsport en alle andere formats erkend door de International Triathlon Union (I.T.U.).  De V.T.D.L. is het enige Vlaamse lid van de Belgische Triatlon en Duatlon Federatie, die op haar beurt de enige erkende federatie is voor triatlon en duatlon aangesloten bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Committee (B.O.I.C.) en I.T.U.

De V.T.D.L. wil zoveel mogelijk personen laten deelnemen aan triatlons en duatlons in al zijn varianten, creëert opportuniteiten om de persoonlijke uitdagingen te bereiken, promoot triatlon en duatlon in al zijn varianten als een complete life-time sport en streeft naar het behalen van medailles op Europese kampioenschappen, Wereldkampioenschappen, Olympische Spelen en Paralympische Spelen.

De V.D.T.L. streeft naar beleving in een ethisch en medisch verantwoord kader, duurzaamheid, uitdaging, innovatie en perfectie.