Start to Triatlon/Duatlon

Triatlon, met al zijn varianten (duatlon, zwemlopen, cross duatlon, … verzameld onder de noemer multisport) is de ideale manier om verantwoord te bewegen en levenslang te sporten. Aangezien het echter voor recreanten niet evident is om zijn/haar weg te vinden in deze wereld van duursporten, willen we jullie alvast wat op weg helpen.

Triatlon Vlaanderen ondersteunt “Start To” projecten die verspreid over het Vlaamse triatlonlandschap worden georganiseerd. Analoog aan “Start to Run” en andere gelijkaardige programma’s, is het ook hier de bedoeling om mensen zonder (veel) zwem-, fiets- en/of loopervaring de basics van triatlon bij te brengen in een begeleid trainingsprogramma van minstens 12 weken. Meestal worden de atleten dan ook begeleid richting een doel, met name de deelname aan een recreatieve triatlon of just 4 fun event. De lagere instapdrempel zorgt ervoor dat zowel sporters uit andere sporttakken als mensen met een minder sportief verleden kunnen deelnemen op eigen niveau.

We promoten ook allerhande nieuwe formats om aan alle wensen van de moderne sporter tegemoet te komen. Denk maar aan crossduatlons, ladiestriatlon, just 4 fun events en teamwedstrijden maar ook aan aquatlons, swimbikes of heuse zwemwedstrijden met exclusiviteit voor triatleten. Voor echte beginners hebben we zwemlopen of crossduatlons waar je op een leuke manier (en in de open natuur) kan kennismaken met onze sport. Een overzicht van onze events vind je terug in onze wedstrijdkalender.

Daarnaast kan elke triatleet of multisporter ook heel eenvoudig terecht bij een van onze talrijke clubs. Er zijn clubs die zich focussen op jeugd, recreanten, competitieve atleten of zelfs topsport. Contacteer hen gerust of adviseer je via onze clubconsulent.

Start To Triatlon/Duatlon programma’s 2019

Locatie Organisatie Duur project  Mail Website
Geraardsbergen GETT 4/2/’19 tem 22/4/’19 bartjemathys@gmail.com gett.be
Vilvoorde/Strombeek (start2triatlon) TRIBE 20/2/’19 tem 30/6/’19 mia.dobbeni@gmail.com www.triatlon.be/start2triatlon/ (link affiche)
Eeklo (start2triatlon) SMO 11/3/’19 tem 1/6/’19 info@smo-specialized.be www.smo-specialized.be
Westerlo (start2triatlon) WESTFIT 12 weken vanaf begin maart stijnsprenghers@hotmail.com www.westfit.eu/volwassenen/start-to-triatlon, infosessie op 31/1)
Wetteren (start2triatlon) TDW 8/4/’19 tem 30/6/’19 Jasmine_de_beir@hotmail.com triatlonduatlonwetteren.be/club/start-to-triatlon, infosessie op 26/3
Oudenaarde (start2triatlon) RRTO info@triatlonvanvlaanderen.be www.triatlonvanvlaanderen.be/start-to-triatlon/
Berlare (start2triatlon) Sportdienst ism En Danseus 7/5/’19 tem 1/8/’19 sport@berlare.be www.berlare.be/start-met-triatlon

Verenigingen die interesse hebben om een ‘Start To’ programma te organiseren, kunnen steeds terecht bij clubs@triatlon.vlaanderen.