Start 2 Triatlon

In een zeer competitieve sport als triatlon is het voor de recreant niet evident zijn/haar weg te vinden in het wereldje van de duursporten. “Waar kan ik terecht voor info, voor trainingsschema’s of wedstrijden?” Nochtans is triatlon, met al zijn varianten, de ideale manier om verantwoord te bewegen en levenslang te sporten.

Hiervoor ondersteunen wij de “Start To” projecten die her en der in het triatlonlandschap worden georganiseerd. Analoog aan “Start to Run” en andere gelijkaardige programma’s is het ook hier de bedoeling om mensen zonder (veel) zwem-, fiets- en/of loopervaring de basics van triatlon bij te brengen in 12 weken. De lagere instapdrempel zorgt ervoor dat zowel sporters uit andere sporttakken als mensen met een minder sportief verleden kunnen deelnemen op eigen niveau.

We promoten ook allerhande nieuwe formats om aan alle wensen van de moderne sporter tegemoet te komen. Denk maar aan crossduatlons, ladiestriatlon, just 4 fun events en teamwedstrijden maar ook aan aquatlons, swim-bikes of heuse zwemwedstrijden exclusief voor triatleten. Voor echte beginners hebben we zwemlopen waar je op een leuke manier kan kennismaken met onze sport. Een overzicht van onze wedstrijden vind je terug in onze wedstrijdkalender.

Daarnaast kan elke triatleet of multisporter ook heel eenvoudig terecht bij een van onze talrijke clubs. We hebben topsportclubs voor de eliteatleten, specifieke jeugdclubs voor de allerjongsten maar ook recreatieve clubs voor het grote publiek.

Start To Triatlon/Duatlon programma’s 2016

Plaats LOC startdatum   mail website
Oostende-Gistel 12Baufort 24/02/2016 info@12beaufort.be www.12beaufort.be
Sint-Laureins SMO 14/03/2016 dienstvrijetijd@sint-laureins.be www.sint-laureins.be
Beerse TRILLE 06/04/2016 kim.goris@beerse.be www.sportbeerse.be
Halle H3O Halle 11/04/2016 h3ohalle@gmail.com www.triatlonhalle.be

Iedereen (atleten, clubs, sportdiensten, organisatoren,…) die interesse heeft om een ‘Start To’ programma te organiseren kan steeds terecht bij recreatie@triatlon.vlaanderen.