Jeugd

Ben je als jonge sporter geïnteresseerd om te proeven van het triatlon- of multisportaanbod en dat op eigen maat? Dan kan dit!

Wie op een duurzame manier de sport wil beoefenen, kan aankloppen bij één van onze jeugdclubs met een kwalitatief aanbod voor jonge sporters. Op dit moment zijn er ook 2 clubs (in de regio’s Zwevegem en Vilvoorde) die zich met het project Multimove focussen op een brede motorische ontwikkeling van de jongsten (3 tem 8 jaar).

Wie tegelijkertijd ook eens wil proeven van een “wedstrijdgevoel”, kan dit uitproberen op de verschillende events waarbij er steeds rekening wordt gehouden met de leeftijd van de kinderen wat betreft de afstanden die worden afgelegd. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

  • Vanaf 6 jaar kunnen jonge sporters meedoen aan jeugdzwemlopen (zie verder hieronder), hier is zelf een circuit voor georganiseerd waarbij men een naturaprijs kan ontvangen na 5 deelnames
  • Tussen 6 en 12 jaar worden verschillende formules georganiseerd (zwemlopen, triatlon/duatlon 4 fun, run&bike, …) waarbij kinderen op een recreatieve manier in aanraking komen met de sport. Hier is geen competitie maar telt vooral het deelnemen en de FUN!
  • Vanaf 12 jaar zijn er ook wedstrijden en kan men bijvoorbeeld deelnemen aan een triatlon of duatlon met aangepaste afstanden

Alle info over de verschillende wedstrijden kan je hier vinden, sorteer per discipline of leeftijd om gericht te zoeken.

Flanders Cup Jeugdzwemlopen

Wie tussen 6 en 15 jaar oud is, kan al proeven van laagdrempelig wedstrijdaanbod via de jeugdzwemlopen. Hier wordt per categorie eerst een afstand gezwommen (meestal in zwembad), daarna loopt men naar een wisselzone, kleedt men zich om en loopt men vervolgens een specifieke afstand volgens leeftijd. Hieronder een overzicht van de afstanden en wedstrijden. Wie beschikt over een wedstrijdlicentie (kids) kan vanaf 5 deelnames opgenomen worden in de eindranking en ontvangt een naturaprijs op het einde van het seizoen!

Leeftijd Categorie Zwemmen Lopen
6-7 jaar M/F 06 50m 500m
8-9 jaar M/F 08 100m 750m
10-11 jaar M/F 10 150m 1.000m
12-13 jaar M/F 12 200m 1.500m
14-15 jaar M/F 14 250m 2.000m